Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)1.1g0.7kcal0.2g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)1.5g1.5kcal0.2g0g0g0g
Seitiä kuutioina1.8g1.6kcal0.3g0g0g0g
Tilli tuore0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (de cecco)0g0.2kcal0g0g0g0g
Purjosipuli0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana23g10kcal1.4g0g0g0g
Valittu annoskoko12g5kcal0.7g0g0g0g
Annoskoko puolitettuna6g2kcal0.4g0g0g0g
Arvot/100g100g41kcal6g0g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770