Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 15g104kcal0.1g0.1g11.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g87kcal2.6g17.7g0.3g0.9g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 4.9g3.1kcal0.2g0.2g0.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 49g19kcal0.1g4g0g0.7g
Voi 2.4g18kcal0g0g2g0g
Manteli 4.9g30kcal1.2g0.3g2.6g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton3.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 1.2g2.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana221g561kcal8.4g53.2g33.6g4g
Valittu annoskoko110g281kcal4.2g26.6g16.8g2g
Annoskoko puolitettuna55g140kcal2.1g13.3g8.4g1g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935