Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g37g7.4kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g2.9g0.7kcal0g0.3g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 59g116kcal1.5g0.5g11.3g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana221g259kcal4g6.2g22.8g9.2g
Valittu annoskoko110g130kcal2g3.1g11.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna55g65kcal1g1.6g5.7g2.3g
Arvot/100g100g118kcal1.8g2.8g10.3g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081