Kreikkalaiset lihapyörykät

Lisäksi 1 rkl kuivattua minttua, 1 tl anisjauhetta, suolaa ja pippuria.

Sekoita jauheliha ja muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja seisota taikinaa kylmässä muutama tunti jotta maut tasaantuvat.

Muotoile käsin pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Zibe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.3g0.5g0.8g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g2.8g3.2kcal0g0.6g0g0g
Paprikajauhe 0.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g400kcal34g11.6g23.4g2.2g
Valittu annoskoko111g200kcal17g5.8g11.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna56g100kcal8.5g2.9g5.9g0.6g
Arvot/100g100g180kcal15.3g5.2g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274062