Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 27g21kcal0.5g4.2g0.1g0.3g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)16g30kcal1.8g0.9g2.1g0g
Porkkana 8.2g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Keittojuures, Pirkka5.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.5g1.4kcal0g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper1.9g1.5kcal0.1g0.4g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu6.8g4.1kcal0.1g0.3g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 41g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g139kcal5.4g13.2g6.8g1g
Valittu annoskoko111g70kcal2.7g6.6g3.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna56g35kcal1.4g3.3g1.7g0.3g
Arvot/100g100g63kcal2.4g5.9g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073