Tiikerikakku

Voitele kakkuvuoka voilla noin 10 g ja lisää siihen korppujauhoja noin 50 ml.

Laita kulhoon rypsiöljyä 250 ml ja sokeria 4 ½ dl sekoita monitoimikoneella.

Lisää joukkoon 6 kananmunaa.

Anna vatkaantua valkoiseksi taikinaksi.

Laita toiseen astiaan maitoa 200 ml.
Ota kolmas kulho ja laita siihen 8 dl vehnäjauhoja ja lisää joukkoon leivinjauhe 2 tl ja vaniljasokeri 4 tl. sekoita jauhot keskenään.

Lisää kulhoon jossa on valkoinen taikina vuoroin maito ja jauhoseos.

Sekoita taikinaa vielä hetken.

Kaada osa valkoista taikinaa kulhoon lisää siihen noin 5 tl kaakaojauhetta.

Sekoita nämä keskenään.

Kaada valkoinen taikina kakkuvuokaan, noin puolet taikinasta.

Kaada sen päälle suklaataikina ja sen päälle vielä valkoinen taikina.

Riko taikinan koostumus haarukalla pyörittelemällä haarukkaa taikinassa.

Paista kakkua 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 h. Koita välillä esim.

hammastikulla kakkua, ettei se pala.

Kun tikkuun ei enää tartu taikina ota kakku uunista pois.

Kaada kakku kumolleen ja ota kakkuvuoka pois.

Jos vuoka ei lähde irrottele varovaisesti reunoilta esim.

lastalla.

Anna jäähtyä ja nauti.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Uusitalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)3.1g12kcal0.4g2.3g0.1g0.1g
Rypsiöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu22g28kcal2.5g0.1g2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 12g3.3kcal0.4g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g111kcal3.3g22.6g0.4g1.1g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Kaakaojauhe sokeroitu 0.9g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana222g776kcal13.4g102.2g34.2g2.4g
Valittu annoskoko111g388kcal6.7g51.1g17.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna56g194kcal3.4g25.6g8.6g0.6g
Arvot/100g100g349kcal6g46g15.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187462