Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 73g56kcal1.4g11.3g0.1g0.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)12g18kcal1.2g1.3g0.9g0g
Sipuli 15g4.4kcal0.2g0.7g0g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)10g16kcal0.3g0.3g1.5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.3kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana223g199kcal6.4g27.6g6g2g
Valittu annoskoko112g100kcal3.2g13.8g3g1g
Annoskoko puolitettuna56g50kcal1.6g6.9g1.5g0.5g
Arvot/100g100g89kcal2.9g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075