Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle75g98kcal4.9g15.1g2.3g3.8g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 23g6kcal0.1g0.3g0.2g0.4g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Valkosipuli 2.6g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Chili paprika punainen8.5g3.4kcal0.2g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g270kcal10.8g33.2g10.6g8.6g
Valittu annoskoko112g135kcal5.4g16.6g5.3g4.3g
Annoskoko puolitettuna56g68kcal2.7g8.3g2.7g2.2g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503