Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 450g81kcal2.5g11.3g1.8g3.2g
Oliiviöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Herne 225g155kcal11.4g21.1g0.9g7g
Ruokakerma Valio 5%225g135kcal2.7g6.3g11.2g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g169g169kcal30.4g0.3g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2223g1663kcal95g81.4g101.2g22.8g
Valittu annoskoko1112g831kcal47.5g40.7g50.6g11.4g
Annoskoko puolitettuna556g416kcal23.8g20.4g25.3g5.7g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328