Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 22g8.5kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Mannasuurimo 11g35kcal1.1g7g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana224g137kcal2.4g29.4g0.4g2g
Valittu annoskoko112g68kcal1.2g14.7g0.2g1g
Annoskoko puolitettuna56g34kcal0.6g7.4g0.1g0.5g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423