Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g45g53kcal3.7g7.4g0.9g1.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g8.4g26kcal1.4g4.5g0.2g1.1g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g1.1g3.9kcal0.2g0.5g0.2g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 1.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g1.9g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 1.9g0.5kcal0g0g0g0.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g3.7g24kcal0.8g0.1g2.2g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g5.6g17kcal0.9g3g0.2g0.7g
Rypsiöljy 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g510kcal14.8g34.2g34.8g9.6g
Valittu annoskoko113g255kcal7.4g17.1g17.4g4.8g
Annoskoko puolitettuna56g127kcal3.7g8.6g8.7g2.4g
Arvot/100g100g226kcal6.6g15.2g15.4g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413