Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g66g16kcal1.2g2g0.3g1.2g
Sipuli 22g6.6kcal0.3g1g0g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g3.3g24kcal0g0g2.6g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g16g34kcal3.8g0g2.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)3.8g6kcal0.1g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana226g178kcal11.2g7g11.2g3.2g
Valittu annoskoko113g89kcal5.6g3.5g5.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna57g45kcal2.8g1.8g2.8g0.8g
Arvot/100g100g79kcal5g3.1g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573