UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1500 grammaa

Unkk4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g498kcal57g0g30g0g
Kesäkurpitsa zucchini 375g68kcal2.1g9.4g1.5g2.6g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g75g293kcal21.8g0g22.5g0g
Tomaatti 150g34kcal0.8g5.2g0.4g2.1g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g150g1200kcal4.2g6g27g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2250g4230kcal173.6g48.4g163.2g12g
Valittu annoskoko1125g2115kcal86.8g24.2g81.6g6g
Annoskoko puolitettuna563g1058kcal43.4g12.1g40.8g3g
Arvot/100g100g188kcal7.7g2.2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225131