Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Peruna, punnittu kuorineen 140g91kcal2.2g18.4g0.2g1.2g
Porkkana 140g46kcal0.9g7.8g0.3g3.6g
Paistijauheliha nauta 5%559g722kcal116.3g0g28g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.4g3.9kcal0.2g0.5g0g0.4g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa140g420kcal32.2g0g32.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2254g2638kcal307.2g66.8g122g15.2g
Valittu annoskoko1127g1319kcal153.6g33.4g61g7.6g
Annoskoko puolitettuna564g660kcal76.8g16.7g30.5g3.8g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794