Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 263g1908kcal3.1g1.1g213.8g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 24g98kcal0.7g23.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 204g256kcal22.5g0.5g18.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g277g1661kcal66.4g18.3g149.5g0g
Leivinjauhe 6.9g12kcal0.4g2.6g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 177g583kcal3.5g5.3g61.8g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl31g199kcal4.4g1.1g19.6g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g145g227kcal0.6g55.2g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2256g9888kcal203.2g215.2g927g2.4g
Valittu annoskoko1128g4944kcal101.6g107.6g463.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna564g2472kcal50.8g53.8g231.8g0.6g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223