Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini0.4g1.4kcal0.4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.2g1.1kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 42g27kcal1.3g2g1.5g0g
Kananmuna, keitetty 25g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g31g40kcal7.6g0.5g0.7g0g
Tilli mauste1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana228g216kcal25g6.4g9.6g0.2g
Valittu annoskoko114g108kcal12.5g3.2g4.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna57g54kcal6.3g1.6g2.4g0.1g
Arvot/100g100g95kcal11g2.8g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121