Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 188g567kcal33.6g90.9g1.9g20.1g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g150g405kcal25.5g0g34.5g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 19g42kcal3g0.1g3.4g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2261g2038kcal124.6g183.8g79.6g40.8g
Valittu annoskoko1131g1019kcal62.3g91.9g39.8g20.4g
Annoskoko puolitettuna565g510kcal31.2g46g19.9g10.2g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371