Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 29g207kcal0.2g0.1g23.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen349g115kcal11.5g17.1g0g0g
Hiiva 29g22kcal3.8g0.3g0.1g2g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki116g65kcal9.9g5.8g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 605g2075kcal61.6g423.4g7.3g21.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2268g4967kcal174g893.4g61.8g46.4g
Valittu annoskoko1134g2484kcal87g446.7g30.9g23.2g
Annoskoko puolitettuna567g1242kcal43.5g223.4g15.5g11.6g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567