Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g376g76kcal2.3g14.3g1.1g5.3g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g30g7.5kcal0.1g2.6g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 602g1192kcal15.8g4.6g116.7g40.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2268g2666kcal43.6g61.4g236.4g95.4g
Valittu annoskoko1134g1333kcal21.8g30.7g118.2g47.7g
Annoskoko puolitettuna567g667kcal10.9g15.4g59.1g23.9g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081