Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 5638g1284kcal31.6g194.5g16.9g78.9g
Sipuli, paistettu 352g357kcal4.5g17.1g28.9g6.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g85g88kcal6.7g13.8g0.5g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 3524g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g317g244kcal18.1g34.6g1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr71g197kcal5.6g6.7g16.9g1.1g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.4g0.5g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g4418kcal136g544.2g129.4g183g
Valittu annoskoko10000g2209kcal68g272.1g64.7g91.5g
Annoskoko puolitettuna5000g1105kcal34g136.1g32.4g45.8g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272