Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 300g243kcal4.7g50.5g0.2g9g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g600g840kcal114g0g42g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Kananmuna kuorineen punnittu180g227kcal19.8g0.5g16.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2280g2652kcal278.6g107.8g117g20g
Valittu annoskoko1140g1326kcal139.3g53.9g58.5g10g
Annoskoko puolitettuna570g663kcal69.7g27g29.3g5g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339