Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 281g214kcal5.3g43.6g0.6g2.8g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)169g312kcal18.6g9.3g21.9g0.3g
Porkkana 84g28kcal0.5g4.7g0.2g2.2g
Keittojuures, Pirkka56g14kcal0.6g2.5g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr5.1g14kcal0.4g0.5g1.2g0.1g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Tomaattipyree,euroshopper20g16kcal0.7g3.7g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu70g42kcal0.7g3.2g2.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 422g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2286g1434kcal54.4g137.6g70.2g11.8g
Valittu annoskoko1143g717kcal27.2g68.8g35.1g5.9g
Annoskoko puolitettuna572g359kcal13.6g34.4g17.6g3g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073