Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 78g19kcal1.4g1.7g0.2g1.8g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 24g15kcal0.7g1.1g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g8.1kcal0.2g1.6g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste7.8g28kcal2.3g0.1g2.2g0g
Rypsiöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana230g187kcal9.2g9g11.8g3.8g
Valittu annoskoko115g94kcal4.6g4.5g5.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna58g47kcal2.3g2.3g3g1g
Arvot/100g100g82kcal4g3.9g5.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130