Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi51g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis55g61kcal12g0g1.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.8g6.3kcal0.2g1.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz2.6g2.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana231g164kcal24.6g4.2g5.6g0.4g
Valittu annoskoko116g82kcal12.3g2.1g2.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna58g41kcal6.2g1.1g1.4g0.1g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079