Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)99g125kcal10.9g0.3g8.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.6g48kcal0.1g0.1g5.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g10g60kcal2.4g0.7g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana232g467kcal26.8g2.2g39.2g0g
Valittu annoskoko116g233kcal13.4g1.1g19.6g0g
Annoskoko puolitettuna58g117kcal6.7g0.6g9.8g0g
Arvot/100g100g201kcal11.6g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780