Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 47g7.3kcal0.6g0.6g0.1g0.7g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kevytkerma19g23kcal0.6g0.8g1.9g0g
Valkoviini kuiva 9g6.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g2.3g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g3.8g9kcal0.8g0g0.7g0g
Rypsiöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana233g116kcal4.4g3.8g7.6g1.6g
Valittu annoskoko116g58kcal2.2g1.9g3.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna58g29kcal1.1g1g1.9g0.4g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.6g3.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402