Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g9g5.6kcal0.1g1.2g0g0.1g
Oliiviöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Tomaattimurska 60g18kcal0.3g3.2g0.1g1.1g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)1.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 4.5g1.2kcal0.1g0g0g0.1g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana233g88kcal1.2g9.8g4g2.6g
Valittu annoskoko116g44kcal0.6g4.9g2g1.3g
Annoskoko puolitettuna58g22kcal0.3g2.5g1g0.7g
Arvot/100g100g38kcal0.5g4.2g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766