Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 136g983kcal1.6g0.5g110.2g0g
Sokeri 77g312kcal0g76.7g0g0g
Muna, annos 60g54g48kcal4.1g0.5g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 118g403kcal12g82.2g1.4g4.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 54g182kcal0g44.2g0g0.8g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Raparperi 452g152kcal3.1g24.8g0.5g6.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 181g116kcal5.8g8.7g6.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Sokeri77g312kcal0g76.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2322g5101kcal53.6g649.8g243.4g22.4g
Valittu annoskoko1161g2551kcal26.8g324.9g121.7g11.2g
Annoskoko puolitettuna581g1275kcal13.4g162.5g60.9g5.6g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205