Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g117g33kcal0.7g6.9g0.2g2.9g
Oliiviöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 350g503kcal33.8g7.1g37.9g0.7g
Tomaattimurska 140g41kcal0.8g7.4g0.3g2.7g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g292g73kcal3.8g12.3g0.6g0g
Soijakastike 8.8g5.3kcal0.5g0.8g0g0g
Punaviini 58g41kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2324g1667kcal86g89.8g96.6g19g
Valittu annoskoko1162g834kcal43g44.9g48.3g9.5g
Annoskoko puolitettuna581g417kcal21.5g22.5g24.2g4.8g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424