Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2067g14683kcal15.5g8.3g1653.7g0g
Sokeri 1318g5349kcal0g1316.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2016g7054kcal241.9g1431g42.3g60.5g
Kananmuna kuoreton 569g811kcal71.1g1.7g58.3g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)775g256kcal25.6g38g0g0g
Leivinjauhe 52g91kcal2.7g19.5g0g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka52g206kcal0g51.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g3101g1054kcal6.2g220.2g9.3g55.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g52g188kcal1.8g41.1g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g59385kcal729.6g6255g3530.8g233.2g
Valittu annoskoko10000g29693kcal364.8g3127.5g1765.4g116.6g
Annoskoko puolitettuna5000g14846kcal182.4g1563.8g882.7g58.3g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272