Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen150g50kcal5g7.4g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g38g270kcal0.4g0.4g30g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)150g285kcal0.6g69g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki250g140kcal21.3g12.5g0.5g0g
Flora ruoka kevyt & paksu100g60kcal1g4.5g4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2335g4532kcal134g767.8g92.6g21.4g
Valittu annoskoko1168g2266kcal67g383.9g46.3g10.7g
Annoskoko puolitettuna584g1133kcal33.5g192g23.2g5.4g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817