Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 27g199kcal0.3g0.1g22.3g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 2.5g10kcal0.1g2.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 21g27kcal2.3g0.1g1.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g29g173kcal6.9g1.9g15.6g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 18g61kcal0.4g0.6g6.4g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl3.2g21kcal0.5g0.1g2g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g15g24kcal0.1g5.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g1030kcal21.2g22.6g96.4g0.2g
Valittu annoskoko117g515kcal10.6g11.3g48.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna59g258kcal5.3g5.7g24.1g0.1g
Arvot/100g100g439kcal9g9.6g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223