Kikherneitä tomaattikastikkeessa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä curryn (tai punaisen currytahnan) ja inkiväärin(inkivääritahnan) kanssa.l
isää tomaattimurska, anna kiehua miedolla lämmöllä n.30 min. mausta suolalla ja pippurilla, hunajalla ja (balsami) viinietikalla.

Lisää lopuksi kikherneet ja anna hautua vielä hetki.

Hyvää tumman riisin kanssa ateriana tai lisäkkeenä, miksei myös vaikka pitaleivän välissä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Vittra
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Currytahna punainen (Pirkka)0.6g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Pirkka luomu tomaattimurska62g19kcal0.9g4.1g0.3g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 38g50kcal3.2g6.6g0.7g1.9g
Hunaja 2.5g8.2kcal0g2g0g0g
Viinietikka 3.7g0.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana235g196kcal8.6g26.8g5.6g4g
Valittu annoskoko117g98kcal4.3g13.4g2.8g2g
Annoskoko puolitettuna59g49kcal2.2g6.7g1.4g1g
Arvot/100g100g83kcal3.7g11.4g2.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85570