Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 160g62kcal1.6g11g0.3g4g
Palsternakka 75g48kcal0.4g8.9g0.3g3.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g118g32kcal1.5g5.7g0.2g2g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)8g20kcal0.9g0.2g1.8g0.1g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g7.5g8.5kcal0.1g1.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 200g77kcal0.3g16.3g0.2g3g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g75g158kcal17.3g0g9.8g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g25g35kcal0.7g1.6g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g881kcal45.8g91.2g31.2g25g
Valittu annoskoko1170g441kcal22.9g45.6g15.6g12.5g
Annoskoko puolitettuna585g220kcal11.5g22.8g7.8g6.3g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712