Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g350g582kcal71.8g2.5g17.5g6.7g
Keräkaali 250g350g84kcal4.2g14.4g0.7g7.4g
Porkkana 117g38kcal0.7g6.5g0.2g3g
Siirappi, tumma8.2g26kcal0g6g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.3g6.8kcal0.3g0.4g0.5g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2359g1475kcal154g59.8g37.8g34.2g
Valittu annoskoko1179g738kcal77g29.9g18.9g17.1g
Annoskoko puolitettuna590g369kcal38.5g15g9.5g8.6g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186