Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa25g4.2kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g18g3.5kcal0.1g0.6g0.1g0g
Purjosipuli 14g3.2kcal0.3g0.3g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Maa-artisokka 28g13kcal0.1g2.3g0.1g1.1g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)14g8.4kcal0.1g0.6g0.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa5.6g17kcal1.3g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana236g106kcal4.2g10.4g4.4g4g
Valittu annoskoko118g53kcal2.1g5.2g2.2g2g
Annoskoko puolitettuna59g27kcal1.1g2.6g1.1g1g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.4g1.9g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090