Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 37g8.8kcal0.7g0.8g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 37g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.5g4.1kcal0.1g0.1g0.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)29g47kcal0.8g0.8g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g153kcal7g6.2g10g3.8g
Valittu annoskoko118g76kcal3.5g3.1g5g1.9g
Annoskoko puolitettuna59g38kcal1.8g1.6g2.5g1g
Arvot/100g100g65kcal3g2.6g4.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139