Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1002g211kcal12g34.1g2g21g
Oliiviöljy 56g499kcal0g0g56.4g0g
Inkivääri, tuore, silputtu13g10kcal0.2g2.2g0.1g0.3g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Soijakastike 25g15kcal1.3g2.4g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Ruohosipuli, tuore50g14kcal0.7g1.9g0.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2360g1565kcal33g91.4g118.2g46.2g
Valittu annoskoko1180g783kcal16.5g45.7g59.1g23.1g
Annoskoko puolitettuna590g391kcal8.3g22.9g29.6g11.6g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764