Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi525g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis562g630kcal123.7g0g16.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g15g109kcal0.1g0.1g12g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g64kcal1.9g13.1g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Ketsuppi, Heinz26g27kcal0.2g6.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2376g1683kcal252.8g43g58.4g3.4g
Valittu annoskoko1188g841kcal126.4g21.5g29.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna594g421kcal63.2g10.8g14.6g0.9g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079