Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g151g2kcal0.5g0g0g0g
Suklaa tumma 302g1557kcal11.8g160.6g93.5g16g
Keltuainen, 20g, annos 20g60g39kcal2.1g0.1g15.1g0g
Sokeri 72g294kcal0g72.3g0g0g
Kuohukerma (Ingman)603g2050kcal13.3g18.7g211.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2376g7884kcal55.4g503.4g639.4g32g
Valittu annoskoko1188g3942kcal27.7g251.7g319.7g16g
Annoskoko puolitettuna594g1971kcal13.9g125.9g159.9g8g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916