Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle800g1040kcal52g160g24g40g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 240g64kcal1g3.4g1.7g4.4g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Chili paprika punainen90g36kcal1.8g8.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2376g2872kcal114g352.2g111.8g90g
Valittu annoskoko1188g1436kcal57g176.1g55.9g45g
Annoskoko puolitettuna594g718kcal28.5g88.1g28g22.5g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503