Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g225g46kcal1.3g8.5g0.7g3.1g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 67g8.5kcal0.8g0.7g0.1g0.7g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki180g144kcal23.4g3.6g3.6g0g
Hunajameloni kuorittu 157g58kcal1g12.3g0.2g1.3g
Parsakaali brokkoli 90g32kcal4.2g1.8g0.3g2.2g
Saksanpähkinä 32g214kcal4.6g1g20.5g5g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g27g19kcal0.7g4.5g0g0g
Persilja 9g2.5kcal0.1g0.1g0g0.7g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g207g186kcal13g33.1g0.6g0g
Kananmuna, keitetty 148g212kcal18.5g0.4g15.2g0g
Rypsiöljy 24g215kcal0g0g24.3g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml23g4.7kcal1.8g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2377g2279kcal138.8g132g131.2g26g
Valittu annoskoko1188g1140kcal69.4g66g65.6g13g
Annoskoko puolitettuna594g570kcal34.7g33g32.8g6.5g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004