Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g2.2g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.5g1.3kcal0g0g0.1g0g
Kukkakaali 43g10kcal0.8g1g0.1g1g
Palvikinkku HK 3%7.7g7.7kcal1.4g0g0.2g0g
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana239g41kcal4.6g2.2g0.8g2g
Valittu annoskoko120g21kcal2.3g1.1g0.4g1g
Annoskoko puolitettuna60g10kcal1.2g0.6g0.2g0.5g
Arvot/100g100g17kcal1.9g0.9g0.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830