Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g67g21kcal0.8g4.9g0.1g2.1g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g17g10kcal0.3g2.2g0g0.2g
Oliiviöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Ruokakerma 5%, Valio17g11kcal0.3g0.7g0.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana239g147kcal3.4g17.2g7.8g5g
Valittu annoskoko120g74kcal1.7g8.6g3.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna60g37kcal0.9g4.3g2g1.3g
Arvot/100g100g62kcal1.4g7.2g3.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297