Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali750g158kcal9g25.5g1.5g15.8g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Jauheliha, sika-nauta 200g443kcal35g0g34g0g
Kananmuna kuorineen punnittu60g76kcal6.6g0.2g5.4g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)50g40kcal0.5g2.3g3.5g0g
Ohrasuurimo 85g274kcal7g53.7g1.7g6.5g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2380g2163kcal117.2g181.4g103.8g46g
Valittu annoskoko1190g1082kcal58.6g90.7g51.9g23g
Annoskoko puolitettuna595g541kcal29.3g45.4g26g11.5g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649