Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki188g105kcal15.9g9.4g0.4g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g17g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.1g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 90g337kcal13g51.3g6.6g9g
Vehnälese, Liperin mylly19g27kcal2.8g1.7g1g10.3g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g49g157kcal5.4g31.2g1.1g5.4g
Vehnäjauho puolikarkea 338g1158kcal34.4g236.3g4.1g11.8g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2391g4023kcal143.2g684g66.8g73g
Valittu annoskoko1195g2012kcal71.6g342g33.4g36.5g
Annoskoko puolitettuna598g1006kcal35.8g171g16.7g18.3g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558