Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1508g407kcal19.6g72.4g3g25.6g
Valkosipuli 101g109kcal7.9g16.4g0.6g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1005g281kcal6g59.8g2g25.1g
Oliiviöljy 75g667kcal0g0g75.4g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 3015g4328kcal290.7g61.2g326.5g6.3g
Tomaattimurska 1206g355kcal6.8g63.9g2.4g22.9g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g2513g628kcal32.7g105.5g5g0g
Soijakastike 75g46kcal3.9g7.2g0.1g0g
Punaviini 503g354kcal1.6g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g14348kcal738.4g774.8g830g164g
Valittu annoskoko10000g7174kcal369.2g387.4g415g82g
Annoskoko puolitettuna5000g3587kcal184.6g193.7g207.5g41g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424