Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 4.9g2.1kcal0.5g0g0g0g
Liivate 0.4g1.5kcal0.4g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.3g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g9kcal1.8g0.4g0g0.2g
Valittu annoskoko13g4kcal0.9g0.2g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g2kcal0.5g0.1g0g0.1g
Arvot/100g100g35kcal7.1g1.6g0g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954