Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)11g14kcal1.2g0g1g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.7g5.3kcal0g0g0.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1.1g6.5kcal0.3g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g51kcal3g0.2g4.4g0g
Valittu annoskoko13g26kcal1.5g0.1g2.2g0g
Annoskoko puolitettuna6g13kcal0.8g0.1g1.1g0g
Arvot/100g100g201kcal11.8g0.8g17.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780