Britatorttu

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

Vaahdota voi ja 1dl makeutusaineita (itse käytin 50/50 sokeria ja makeutusjauhetta).

Lisää keltuaiset yksitellen vaahtoon.

Sekoita joukkoon 1,5dl vehnäjauhoja, (joihin voit halutessasi lisätä 2tl leivinjauhetta) vuorotellen maidon kanssa.

Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset ja 1,5dl makeutusaineita kovaksi vaahdoksi.

Lisää vaahto kuohkeasti taikinan päälle.

Paista 175c/n.20min.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka.

Puolita jäähtynyt torttu ja lisää kerma-rahkaseoksesta puolet ensimmäisen puolikkaan päälle.

Ripottele joukkoon marjoja.

Nosta toinen puolikas päälle ja lisää loput täytteet tämän päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1.6g2.3kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.2g8.9kcal0g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Vadelma 2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Vispikerma Flora 20%2.4g5.4kcal0.1g0.1g0.5g0g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g2.4g1.7kcal0.3g0.1g0g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Maito, Kevyt1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g55kcal1.4g4.4g3.4g0.2g
Valittu annoskoko13g28kcal0.7g2.2g1.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g14kcal0.4g1.1g0.9g0.1g
Arvot/100g100g218kcal5.5g17.3g13.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=369171